NAVVÄXEL ELLER UTANPÅLIGGANDE VÄXLAR?

Vanliga stadscyklar, typ vanlig dam eller herrcykel, har för det mesta inbyggda navväxlar i bakhjulet. På sportigare cyklar är det utanpåliggande växlar som är vanligast vilket ger fler växlar och mindre energiförluster.

Navväxlarna är inkapslade i navet och mer skyddade mot smuts, som i synnerhet vintertid kan vara riktigt besvärande på utanpåliggande växlar. En stor fördel med navväxeln är att kedjan inte behöver röra sig i sidled, vilket gör att man kan köra med ett täckande kedjeskydd och därmed ha en renare kedja. Dock är det få cykeltillverkare som bemödat sig med sådana kedjeskydd. Inkapslingen gör en del för att skydda, framför allt mot smutsen. Men fukten är svår att helt stänga ute, och får man in fukt i en navväxel kan det vara svårt att bli av med den. Fukten gör att växlarna börjar kärva när temperaturen går under noll. Förvaring inomhus vintertid, är givetvis att rekommendera. Å andra sidan kan varmgrader inomhus gynna oxidation och rost.

Utanpåliggande växlar är valet när man vill ha fler växlar, det kan vara från 8 och uppåt. I sådana växelsystem styrs kedjan till olika drev på utsidan av navet samt framdrevet för att få olika utväxling. En fördel är att det är en relativt enkel mekanik, till skillnad för navväxlar, vilket gör att kraftförlusten är mindre. Det går lite lättare att cykla. Utanpåliggande växlar slits en del på grus och salt. Utanpåliggande växlar kräver som regel lite mer skötsel. Att serva genom att regelbundet tvätta av och även smörja kedjan är något som alla kan gör själva.