EN DJUNGEL AV CYKLAR…

Som ofta när man ska välja så är funktion och design något som helst ska sammanstråla till utopi. Det viktigaste när man bestämmer sig för vilken cykel man ska ha är att se till vilket behov just du har. Det finns en mängd parametrar man bör ta med i beräkningen: Vad har du tänkt att använda cykeln till? Hur långa sträckor har du tänkt köra och på vilket underlag du mestadels kommer cykla? Hur ofta tänker du använda cykeln? 
Hur mycket har du tänkt betala? Pendlar man långa sträckor eller kör tuff terräng så blir de komponenterna på cykeln – däck, växlar, bromsar, stötdämpning och så vidare – viktigare än om man ”bara” cyklar för att köpa mjölk eller åker kortare sträckor i stadsmiljö.

Man får ofta vad man betalar för men det gäller att bestämma sig för vilken nivå man vill lägga sig på. Det går att nörda ned sig rejält i dyra skivbromsar och lättviktsramar om man med tiden utvecklar ett djupare intresse. Samtidigt som man lika gärna kan lägga sig på en enklare nivå i början om man inte har tänkt sig mer avancerad träning eller pendling. Det är dumt att betala för mycket. Fråga dig själv vad du vill använda din cykel till så ska vi försöka hjälpa dig på bästa sätt med dina frågeställningar med nedan guider och tips.