FRAMMOTOR

Du vill kunna cykla i stan och inte komma fram genomsvettig. Troligen har du hittills mest cyklat under de varma årstiderna. Vi kan anta att du knappast trampar mer än ett par mil om dagen, därför behöver du knappast fundera över batteristorlek. Dagens batterier räcker för flera mil. 

Ett viktigt val är typ av motorsystem, mittmotor eller navmotor i bak- eller framhjul. Navmotorn räcker gott om du inte ska dra tungt, men vill du har mer cykelkänsla, längre körsträckor och ork i backar, satsar du på mittmotor. Frammotor är oftast några tusenlappar billigare. Ska du cykla mest i stan måttliga sträckor talar det mesta för klassiskt dam- eller herrtyp, med ganska upprätt körställning. Dessa cyklar har handbroms för framhjulet och oftast fotbroms för bakhjulet. Numera har de flesta cyklar skivbroms på framhjulet, vilket ger säkrare inbromsning. 

frammonterad-motor-elcykel

SAMMANFATTNING

En klassisk dam- eller herrcykel med navmotor duger gott, såvida du inte har tunga backar och ska dra tungt, då kan mittmotor vara bättre. Du tänkte dig en elcykel mest för sommarhalvåret. Men var beredd på insikten att cyklingen nu går mycket lättare och roligare, vilket gör dig sugen på att försöka cykla året runt.

MITTMOTOR

Ska du cykla långa sträckor, dra tung last eller ha lite mer “cykelkänsla” så är det mittmotor som gäller. 

Den längre räckvidd beror dels på ett mer energieffektivt system, dels på att cyklisten bidrar med mer kraft på denna motortyp. Trampar du inte ordentligt så drar inte heller motorn ordentligt eftersom det sitter en trycksensor som känner av hur mycket hjälp du ger och därav får du ungefär lika mycket hjälp tillbaka. Detta går även att justera på displayen vilken assistansnivå du önskar.

15 mil i ett svep är nog det längsta du kan räkna med fullt batteri på dagens mittmotorsystem, om du trampar på lägsta assistansnivå. I medvind kan man räkna med ytterligare några mil och vice versa i motvind reduceras körsträckan. Men skulle strömmen sina så är det bara att trampa på med muskelkraft. Numera har också många elcyklar med mittmotor fästen för ett extra batteri. Så det går att komma riktigt många mil om kroppen också orkar.

Ska du cykla långt, och det ska gå lätt, så satsar du på utanpåliggande växelsystem då navväxlar är något tyngre att trampa. Cykelns ram bör vara av hybridtyp, med lite lätt framåtlutad körställning. Riktigt breda sadlar är inget för långturer, de kan ge skavsår i rumpan. Cykla vill du förstås, men vill du komma fram långt och fort, så kan ju cykel på tåg vara tänkbart. 

mittmonterad-motor-elcykel

SAMMANFATTNING. Med ett modernt mittmotorsystem kommer man längre och passar dig som vill ta med barn på cykeln eller ha lite mer “cykelkänsla”.