SKIVBROMS, FOTBROMS ELLER FÄLGBROMS?

Det finns flera olika bromstyper, alla med sina för- och nackdelar. Här reder vi ut vad som skiljer fälgbroms från fotbroms och skivbrom, för att ta de vanligaste bromstyperna. 

V-bromsen, eller fälgbromsen, är en enkel och lätt konstruktion som kan ha mycket bra bromsverkan om den är väl justerad och bromsbackarna är fräscha. Fälgbroms fungerar genom att bromsklossar pressas mot fälgen. V-bromsar förekommer oftast på enklare vardagscyklar. Samtidigt är de så effektiva att de måste hanteras med försiktighet. De kan låsa hjulet om man bromsar häftigt, med risk för att cyklisten flyger över styret. Därför är vissa v-bromsar utrustade med en slags bromsdämpare på bromsvajern. Men v-bromsen har nackdelar, som att de kan slitas snabbt och kan kräva en del justering. Dessutom åldras bromsbackarna av gummi. Och de kan förlora en del bromseffekt av regn och fukt. 

Skivbromsar har slagit igenom stort under de senare åren, bland annat då de har riktigt bra bromsverkan. De är inte känsliga för väder, och behåller broms-verkan även när regnar eller snöar. Normalt är servicebehovet litet och de är inte så utsatta för slitage. Skivbromsar finns både som mekaniska eller hydrauliska. Särskilt de hydrauliska är avancerade och inget som vanliga cyklister meckar med själva. Hydrauliska har dock riktigt bra bromskänsla och ska i princip vara justeringsfria, beroende på att bromsklossarna oavsett slitage håller rätt avstånd till bromsskivan. De mekaniska är inte lika känsliga att bromsa som hydrauliska, och de kan kräva mer underhåll och justering.

Fotbromsen brukar vi hitta i bakhjulet på cyklar med fotbroms. De är skyddade mot smuts genom inkapsling i navet vilket innebär litet servicebehov.

Trumbromsen är en ganska enkel konstruktion. De består i huvudsak av en roterande bromstrumma, som bromsbackarna trycks mot. Trumbromsarnas har fördelen av att de bromsar lika bra oavsett väderlek eller luftfuktighet, och de kräver inte mycket underhåll. En tydlig nackdel är att de inte är så reaktionssnabba. Det tar några tiondels sekunder för cyklisten att hejda trampandet, och vända pedalernas riktning för att kunna få bromsverkan. Trumbromsarna är inte lämpliga i långa utförslöpor, då de kan överhettas om man bromsar länge.